Frågor och Svar om Elvis

Sidan 4

*
Slog "No more" med Elvis i något annat land än Sverige? Kom den ut på singel eller EP??
Tyvärr har vi inga säkra uppgifter om låtens framgångar i andra länder. Den lär i alla fall ha sålt bra i Tyskland och Norge. Den kom aldrig ut på singel- eller EP-platta.
'No More' spelades in för "Blue Hawaii" LP albumet.  Den kan också hittas på "Mahalo From Elvis" albumet. Don Robertson skrev den engelska texten till melodin 'La Paloma', som han då döpte till 'No More'.
Elvis "Grammy Hall of Fame" och "Grammy Awards" priser
"The National Academy of Recording Arts and Sciences" (NARAS) instiftade 'Grammy Hall of Fame' för att uppmärksamma "tidiga inspelningar med långvarigt kvalitativt och historiskt värde".
Elvis inspelning 1954 av "That's All Right" som var hans första kommersiella skiva, blev hans tredje skiva som fick 'Grammy Hall of Fame' priset (1999). De två andra av Elvis skivor som fått "Grammy Hall of Fame" är 'Hound Dog' (fick priset 1988) och Heartbreak Hotel (1995).
1958 instiftades "Grammy Awards" priset som årligen går till nya inspelningar. Elvis blev nominerad 14 gånger till "Grammy Awards". Hans tre priser fick han för gospelalbums. 'How Great Thou Art' (1967), 'He Touched Me' (1972) och för Live Memphis konsertens inspelning av 'How Great Thou Art' (1974).
1971 fick Elvis också NARAS "Lifetime Achievement Award", ett speciellt "prestationspris" (senare kallad 'Bing Crosby Award' efter den första pristagaren). Elvis var bara 36 år när han fick det priset.
Per-Erik Hallin, svensk pianist hos Elvis
Han började spela för Elvis i december 1973. Första speljobbet var i skivstudion (10 - 16 dec). Hans sista jobb var den 14 oktober 1974, på turné.
Några av dom låtar som Per-Erik Hallin spelade in på skiva med Elvis: 'I Got A Feeling In My Body', 'Promised Land', 'Love Song of The Year', 'Help Me' och 'My Boy'
Per-Erik spelade för Elvis vid två tillfällen på Las Vegas Hilton 1974:
Två veckor i januari - februari och två veckor i augusti -september. Dessutom 11 dagar i Lake Tahoe (i maj).
Han var med på tre turnéer med Elvis under 1974:
20 dagars turné i sydstaterna under mars månad. Denna turné avslutades i Memphis Mid-South Coliseum (20/3), som RCA spelade in för skivinspelning. Elvis tredje turne för året (15 juni i Fort Worth - 2 juli i Salt Lake City). Elvis fjärde turne för året (27 september, Baltimore - 14 oktober, Lake Tahoe).
Album som Per-Erik Hallin finns med på: 'Good Times' och 'Elvis Recorded Live In Memphis'. Memphiskonserten 20/3 -74 finns även på Fort Baxters CD "Steamroller Blues", och där hör vi Elvis tala varmt om Per-Erik. Per-Erik sjunger dock i kören på denna platta, han spelar inte piano.
Ett minne för livet
Det finns en show från Lake Tahoe våren '74 och en från Las Vegas den 2 september, som för oss svenskar är intressant att lyssna på. Elvis kallade upp Per-Erik på scen vid två olika tillfällen och han fick där på Elvis önskemål sjunga en sång helt på egen hand. Säkert ett minne för livet för en yngling från Sverige! Per-Erik sjöng "I couldn't live without you" vid dessa tillfällen.
Båda dessa tillfällen spelades in av folk i publiken och från tillfället i Las Vegas har Per-Erik en kopia på inspelningen. I Lake Tahoe talade han också efter showen med dom två flickor som gjorde inspelningen, men han tänkte aldrig på att be om en kopia! Den inspelningen finns på bootleg-skivan "I'm Leaving".

Senast ändrad: 2003-12-02 © TCE Fan Club