Personer i Elvis närhet
Kort om en del av dom personer som på ett eller annat sätt ofta fanns i Elvis närhet. Richard Davis
  • Memphis Mafia "Gänget" närmast Elvis
  • Beaulieu, Joseph Elvis f.d. svärfar. Priscillas adoptivfar
  • Davis, Richard Medlem i "Memphis Mafian" från 1961. Tog hand om Elvis garderob under konsertåren. Richard var också Elvis stand-in i 23 av hans filmer. Bilden ->
  • Diskin, Tom En av Tom Parkers assistenter och dennes svåger

Ed Bonja
  • Bonja, Ed Elvis officiella turnéfotograf. Ed's foton finns bl.a på över 30 Elvis skiv- och CD omslag. Bilden ->
  • Esposito, Joe Elvis "Förste man". Träffade Elvis när de gjorde sin värnplikt och ingick sedan i Memphismaffian
  • Fontana, D.J. Trummis åt Elvis 1955 - 1969
  • Fortas, Alan Medlem i Memphismaffian sedan 1958
  • Francisco, Jerry Huvudansvarig läkare under obduktionen av Elvis
  • Gambill, Marvin "Gee Gee" Var gift med Elvis kusin Patsy. Han jobbade för Elvis ett tag som chaufför och "springpojke" med början i februari 1967.
  • Greenwood, Earl Växte upp tillsammans med Elvis i Tupelo och var i Fort Hood Texas, samtidigt med honom under värnplikten
  • Hodge, Charlie Elvis vän och medarbetare under många år. Ingick i den s.k. Memphismaffian
  • Klein, George Elvis klasskamrat från Humes High School. Blev en vän för livet. Så småningom känd diskjockey i Memphis
  • Lansky, Guy Många av Sun Records artister köpte sina kläder i bröderna Lanskys klädaffär. Det gjorde också Elvis
  • Leaptrot, Bill Klasskamrat och vän till Elvis i Humes High School. Arbetade som fotograf på tidningen 'Press-Scimitar'
  • Levitch, Harry Juvelerare som formgav Priscillas vigselring. Vän till Elvis
Mike McGregor
  • McGregor, Mike Mike tog hand om Elvis hästar och tillverkade många av Elvis bälten och andra läderartiklar. Bilden ->
  • Mansfield, Donald (Rex) Vän till Elvis under värnpliktstiden i Västtyskland
  • Martindale, Sandy Sällskapade med Elvis i tonåren
  • Martindale, Wink Arbetade på WHBQ radiostation i Memphis där han träffade Elvis första gången 1953. Gifte sig med Sandy.
  • Nichopoulos, George C Elvis och hans familjs husläkare
  • Pepper, Gary Var anställd av Elvis för att ta hand om posten från fans och fanklubbar. Han var handikappad och satt i rullstol.
  • Presley, Vester Elvis farbror
  • Schilling, Jerry Elvis livvakt och medlem i Memphismaffian 1964 - 1976
  • Smith, Beacher Elvis advokat, som bl.a. formulerade Elvis testamente
  • Smith, Billy Elvis kusin
  • Stanley, Davade (Dee) Vernon Presleys andra fru
  • Stanley, David Edward Son till William och Dee Stanley. Arbetade som säkerhetsvakt på Graceland när Elvis dog
  • Stanley, Richard Son till William och Dee Stanley. Arbetade för Elvis
  • Stanley, William (Billy) Son till William och Dee Stanley. Arbetade för Elvis
  • Thompson, Linda Elvis flickvän. bodde på Graceland 1972 - 1976
  • West, Delbert (Sonny) Träffade Elvis på Humes High School. Arbetade senare för Elvis. Kusin med Red West
  • West, Robert (Red) Nära vän till Elvis. Kusin till Sonny West. Dessa fungerade som livvakter åt Elvis vid konserter. Tillsammans med Dave Hebler skrev de den omdebatterade boken, 'Elvis - What Happened?'
  • (Wood) Brewer, Anita Flickvän till Elvis

The Memphis Mafia Logo
Så såg dom ut på 50-talet. Samma män idag längst ner på sidan!
The Memphis Mafia är smeknamnet på den grupp av män som var närmast Elvis så gott som varje dag från 1956 till den dag han dog, 16 augusti 1977.
Gänget bestod mesta tiden av åtta medlemmar; vissa tider kunde gruppens antal variera från fyra och upp till tretton som mest. Basen i gruppen som bestod av fem personer (Sonny West, Red West, Billy Smith, Marty Lacker och Lamar Fike) ansågs stå Elvis allra närmast och blev också hans bästa vänner och förtrogna genom åren.
Namnet "The Memphis Mafia" fick gruppen på ett ovanligt och uppmärksammat sätt. I början av 1960-talet var Elvis gänget ofta klädda i svarta mohairkostymer. En eftermiddag i Las Vegas, under en tvåveckors nöjesresa, åkte Elvis och gänget till Riviera Hotel för att möta en bekant.
Elvis och gänget bodde oftast på The Sahara Hotel. Deras normala rutin i Las Vegas var att roa sig hela natten och sova under dagen. Elvis och gänget startade normalt sina dag vid femtiden på eftermiddagen. Men just denna dag skulle mötet med deras bekant på Riviera Hotel ske klockan ett, fyra timmar tidigare än vad de normalt brukade gå upp.
Utanför Riviera Hotel befann sig en stor folkmassa när de två stora, svarta limousinerna körde upp. Elvis och ungefär tio man av gänget, alla klädda i svarta mohairkostymer och solglasögon, steg ur limousinerna. På grund av att dom normalt inte var mycket ute i solen under dagarna, såg dom ganska bleka ut i ansiktet. Det blev en skrämmande syn för folkmassan utanför hotellet och en kvinna ropade: "Vilka är det där, är det maffian?"
Nu råkade det sig att i folkmassan fanns en journalist från en Las Vegas tidning. Så nästa dag kunde man läsa i tidningen om den syn som kvinnan hade sett och vad hon ropat. Den kvinnan döpte alltså gänget runt Elvis till "The Memphis Mafia". Elvis gillade namnet som hans närmaste män fått och namnet blev allmänt använt.
Gänget runt Elvis blev kända världen över som "The Memphis Mafia". Precis som den riktiga maffian hade dom en hederskod om tystnad om Elvis privata sfär medan han levde. Under alla åren skyddade de Elvis namn och anseende.
Fem av maffia-medlemmarna i slutet på 1990-talet:
SONNY WESTRED WESTBILLY SMITHMARTY LACKERLAMAR FIKE

Senast ändrad: 2003-12-02