The Sweet Inspirations

Som väl alla Elvis fans vet, var Sweet Inspirations den kvinnliga kören bakom Elvis under många år. Deras röster, fyllda av soul matchade mycket bra de manliga (gospel) rösterna i körerna bakom Elvis. Vad hade Elvis live framföranden av "Suspicious Minds", "Polk Salad Annie" och "See See Rider" - bara för att nämna några - varit utan Sweet Inspirations?

Ursprungligen var det Cissy Houston, Estelle Brown, Myrna Smith och Sylvia Shemwell som ingick i gruppen. De sista tre damerna är fortfarande med och Portia Glover gör gruppen till en kvartett igen. Innan gruppen började köra bakom Elvis hade de en egen stor hit med "Sweet Inspiration". De sjöng också med Aretha Franklin, Wilson Picket och Dusty Springfield bland annat.

När Elvis skulle börja med live konserter 1969, blev gruppen tillfrågad om att vara med. De stannade kvar hos Elvis ända till slutet, ja längre än så.... De har även turnerat med "Elvis The Concert" och är alltid positiva om Elvis och det är uppenbart att dom trivdes med att jobba med honom.

Senast ändrad: 2003-12-30