Startsidan
Sök lokalt med  
Sök på lokalt med Google!


Artiklar och nyheter
Shoppa Elvis!

Köp-Sälj-Byt privatannonser
Forum för diskussion och frågor
Skriv och läs i gästboken

Allt om Elvis liv och karriär
Om Elvis musik
Allt om Elvis filmer!
Elvis fotoalbum
Elvis FAQ
Länkar

Till startsidan
Titelbild Titelnamn

IF I CAN DREAM

Klipp ur dagboken om Elvis sista månader!

Baserad på den hemliga dagboken skriven av Larry Geller, Elvis nära vän och förtrogne. Larry Geller var också Elvis personlige frisör. Elvis hade själv tänkt ge ut en bok för att berätta sanningen om sitt liv och för att visa världen vem han egentligen var. Den boken hann aldrig bli verklighet.
Men de anteckningar som Larry gjorde medan de talade om boken, återges här i "If I Can Dream". Närmare Elvis självbiografi kan vi inte komma.
Fotot till höger, som är taget av Larry Geller, visar Elvis med två fans utanför Polynesian Cultural Center under filmningen av "Paradise Hawaiian Style" 1965.

Sid 1 Sid 2 Sid 3 Sid 4 Sid 5
Elvis på Hawaii
Elvis i Hawaii

30 NOVEMBER 1976
San Francisco

I kväll flög vi från San Francisco till Anaheim i Kalifornien, där Elvis gav den sista konserten före de två avslutande veckorna i Las Vegas.
Elvis lycka lyste igenom i varenda låt han sjöng. Han svävade verkligen på sångens vingar, och för ett ögonblick verkade han fri från alla de sorger och bekymmer som tynger honom i vanliga fall. Elvis har mött kärleken igen. Både rösten och rörelserna påminde om Elvis vid 23 års ålder.
Hans känslor smittade av sig på publiken. Till och med John Wayne som satt i publiken, och mina föräldrar kände sig som berusade. Jag hade velat stanna hos mina föräldrar efter showen, men det gick tyvärr inte. Vi måste genast se till att få Elvis tillbaka till planet och iväg till Vegas, innan de tiotusentals fansen i publiken lyckades övermanna de hundratals poliserna.

1 DECEMBER
01:00 Las Vegas Hilton

Vi har äntligen anlänt till Las Vegas Hilton. Här ser ut som i en spökstad. Till och med Hiltons kasino, som är det finaste i Vegas, verkar dött. De flesta blackjack-borden står tomma.

12:00
Jag gick ner för att äta frukost. Vart jag än såg, upptäckte jag tecken på nytt liv i hotellet. Elvis är i stan. Det enorma Elvis-ståndet precis innanför entrén vimlade av folk. Som vanligt drog Elvis-hattarna, knapparna, vimplarna och afficherna till sig turister som magneter. Jag gick bort till ett av blackjack-borden för att morsa på Tony, som jobbar som givare. "Larry, tack och lov att ni har kommit", sa han med en suck. "Det här stället har varit som ett dårhus hela månaden. Vi har väntat allihop på att Elvis skulle komma. Hälsa honom från oss, hörru. Tala om för honom, hur tacksamma vi är."
19:30
Jag gick ner för att äta middag. hela hotellet kryllade av liv. Elvis bilder täckte alla väggar och i luften kändes den där välbekanta elektriciteten. Fansen hade kommit och stod och trängdes utanför hissen - Elvis hiss. Allt verkar ha återgått till det normala; åtminstone på ytan.
21:30
Jag gick upp till Elvis svit. Elvis och Ginger satt för sig själva i soffan, iförda likadana blå badrockar. Elvis läste högt ur Cheiro´s Book of Numbers. Jag påminde honom om att han måste fixa håret. Vi var redan sent ute eftersom han skulle ha premiär i morgon. Elvis såg upp från boken och fäste först blicken på Ginger, sedan på mig. Jag förstod att han försökte hitta en ursäkt.
"Lawrence", sa han till slut med ett retsamt litet leende, "var sak har sin tid. Nu är det absolut inte rätt tid för att fixa mitt hår. Jag försöker förklara livets mysterier för Ginger, sörru. Nej vänta, jag skojar bara. Vet du vad? Jag lovar att du ska få fixa håret i morgon före showen. Gå ut och roa dig så länge. Jag hör av mig till dig lite senare."

2 DECEMBER 1976
Vid ettiden i natt kallade Elvis på mig. När jag kom till hans svit, möttes jag av Dean (Nichopoulos, dr. Nicks son), som sa: "Larry, Elvis behöver dig. Han sa att du skulle gå raka vägen till hans sovrum." När jag kom in i sovrummet, satt de upp i sängen båda två, klädda i de blå badrockarna med kapuschonger, omgivna av ett dussintal böcker.

"Jag ser att ni har studerat", sa jag och smålog. "Jag går min faders ärenden, Lawrence", svarade Elvis och sedan vände han sig till Ginger. "Raring, jag måste få prata med Larry ett tag. Jag går bara in i rummet här bredvid. Jag är snart tillbaka.
Jag följde Elvis in i det angränsande badrummet. När han hade stängt dörren om oss, sa han: "Lawrence, jag svär vid Gud att när jag såg in i Gingers ögon, var det min mammas ögon jag såg." Han talade sammanhängande, men han verkade ändå lite vimsig. Vad hade han nu tagit? "Jag tror att jag håller på att bli kär", fortsatte han.

Sid 2


Elvis Intresseförening TCE  Kontakt | Startsidan
| Nyheter | Webshop | Annonser | WebForum | Gästbok |
| Elvisologi | Elvis Musik | Elvis Filmer | Elvisfoton | Elvis FAQ | Länkar |
 
Elvis
Elvis Meeting
Tradera - auktion
Fynda på skivmässor!
Enviken Records
BMG i Sverige
Bästa musiken från 60-talet!
Gratis Online viruskontroll!
Senast ändrad: 2003-12-02