DRAGONHEART
Dragonheart
Den senaste utgåvan från (FTD) label är Dragonheart, som innehåller en livekonsert från South Bend, 1 Oktober 1974. Om vi börjar med ljudet så är det en typisk soundboard inspelning från 1974. Konserten är helt i mono och inspelade på ett vanligt kassettband, vilket gör att ljudet inte är det allra bästa.
Men det är bra pga. av dom enkla omständigheter Felton Jarvis använde för att spela in den. Trummor och bas ligger bra i mixen och personligen tycker jag att det är den bästa soundboardinspelning vi fått efter Dixieland Rocks 1975.
Just den här perioden av Elvis liv har det skrivits mycket om och det allmänna intrycket är att Elvis var sjuk, nerdrogad eller vad ni vill kalla det, men den här konserten är faktiskt ett lite undantag. Elvis pratar mycket med publiken, redan efter "See See Rider" börjar han pladdra och ber någon i publiken att hålla käften.
Men om man bortser från allt prat, så är den här konserten bra. Elvis sjunger som han ska och den enda låten han missar något på är "Blue Suede Shoes". När Elvis ska framföra "Bridge Over Troubled Water" så säjer Elvis i början att ”vi ska försöka göra en bra version av den här låten” och jag tycker att han lyckas alldeles utmärkt.
Andra låtar som förtjänas att nämnas är "Let Me Be There", där Elvis verkligen ger allt det.. Det finns en liten ovanlig version av "Johnny B.Good" som är längre än vanligt. "You Gave Me A Mountain" måste också nämnas då Elvis pratar sig igenom verserna (kan tänka att han tänkte på Priscilla när han sjöng den).
Det går inte att ta miste på Elvis goda humör den här kvällen. När Elvis ska till att avsluta showen skriker någon i publiken att dom vill höra "Steamroller Blues" och Elvis sjunger den med enorm känsla.
Med på skivan finns också tre bonusspår. En av dom är "Alright, Okay, You Win" som presenteras som en ny Elvislåt men jag kallar den knappast för en hel låt, den är bara 1:15 lång och framförs under Glen D Hardins pianosolo, men kul att lyssna på. Övriga spår är "Blue Christmas" och "Trying To Get To You". Elvis slut på "Trying To Get To You" är inte det bästa, men "Blue Christmas" är bra.

Alla spår på Dragonheart är:

1. See see rider
  25. Closing vamp & Announcements
  26. Alright, okay, you win
  27. Blue Christmas
  28. Trying to get to you.

Alexander Kling 2003

Senast ändrad: 2003-12-14 © TCE Fan Club