Startsidan
Sök lokalt med  
Sök på lokalt med Google!


Artiklar och nyheter
Shoppa Elvis!

Köp-Sälj-Byt privatannonser
Forum för diskussion och frågor
Skriv och läs i gästboken

Allt om Elvis liv och karriär
Om Elvis musik
Allt om Elvis filmer!
Elvis fotoalbum
Elvis FAQ
Länkar

Till startsidan
It's Midnight

It's Midnight Recension av John Dunklint

Så har den äntligen kommit, den senaste cd:n i FTD serien. Jag skall försöka mig på en recension för första gången: Konserten är inspelad på soundboard så allt Elvis säger/sjunger hörs tydligt.

Låt för låt:

See See Rider
Tyvärr får vi inte höra Also Sprach Zarathustra denna gång, utan cd:n börjar precis innan Elvis drar igång See See Rider. En bra version, men absolut inte den bästa jag hört.

I Got A Woman/Amen
Elvis börjar låten som vanligt med att säga "Well, well, well, well". "I Got a Woman" svänger som vanligt, följt av en kort "Amen" och JD Sumner som får göra 2 djupdykningar med rösten innan Elvis är nöjd. Vi får även förklarat för oss att JD är fadersfiguren på scenen, medan en i Sweet Inspirations är modersfiguren. Elvis presenterar sig som Fats Domino.

Love Me
Som vanligt är denna låten helt bortkastad i -70 tals version, rent ut sagt tråkig att lyssna på. Originalversionen från 50-talet är minst 500 gånger bättre.

If You Love Me (Let Me Know)
En sång som Oliva Newton John gjorde originalet till, Elvis måste verkligen ha gillat den sången, den fanns med på nästan varje konsert i från -74 till -77. En jäkligt bra version! En av godbitarna på denna cd.

It's Midnight
En otroligt bra låt, som jag aldrig har hört Elvis göra en dålig version av, det är en fantastisk version på denna cd:n. Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på denna låt, men det pirrar fortfarande i magen när jag hör den… Godbit nummer 2.

Big Boss Man
En av mina favoritlåtar. Live versionerna av den här låten är otroligt bra, den här versionen är inget undantag! Kanon! Godbit nummer 3.

Fever
En rolig sång. Perfekt att göra live, Elvis skojar som vanligt till det genom hela låten.

Love Me Tender
En helt okej version. Tjejerna längst fram får tydligen sin del av scarfs och pussar. När Elvis sjöng den här låten kunde den dra ut på tiden rejält, inte denna gången.

All Shook Up
Elvis ger igenting alls i den här versionen. Helt bortkastad, nästa lika illa som "Love Me"

The Wonder Of You
En fin låt, inte lika bra som versionerna från 1970, men absolut inte dålig.

Im Leavin'
En av mina absoluta livefavoriter. Ett skönt gung genom hela låten. Jag föredrar liveversionerna av den här låten. Godbit nummer 4…

Softly As I Leave You
En fantastisk låt, jag älskar arrangemanget på den här låten. Elvis läser texten och Sherrill Nielsen sjunger. Godbit nummer 5. Otroligt vackert!

Spanish Eyes
Elvis säger till Sherrill att komma fram och sjunga tillsammans med honom, en fin låt i bra version. Men tyvärr, som Elvis själv påpekar, så har dom inte sjungit den på ett tag och texten sitter inte riktigt.

Men ändå ett framträdande av toppklass, med Elvis skrikande både "Ole" och "A Riba" under solot med trumpeter. Godbit nummer 6.

Hound Dog
Totalt bortkastad version av denna låten, en upprepning av första versen oändligt många gånger. För att sen sluta med en stor final med blås och till sist en sista "you aint no friend of mine". Tråkigt att dom gamla -50 tals klassikerna behandlas så här illa…

You Gave Me A Mountain
Godbit nummer 7. Jag har aldrig hört Elvis göra en dålig version av denna låten. Inget undantag här, en kanonlåt rakt igenom.

Polk Salad Annie
Dags för riktigt hård Rock N' Roll. Närmare hårdrock kom nog inte Elvis, lite punkinfluenser kan man också ana. Trummor, gitarr och bas i en härlig kombination med blåsorkester. Ett helt annorlunda arrangemang än originalversionen från 1970.

Duke Bardwells basspelande är helt klart godkänt på den här låten, även om jag föredrar Jerry Scheff som regel. Godbit nummer 8 utan minsta tvekan!

Band Presentationen
Elvis talar om vad alla heter, och var dom kommer ifrån. Dessutom klagar han lite på dekorationen i lokalen. Han avslöjar också att han och några av hans killar, bl.a. Red West klättrade in och målade nåt inne i showrummet.

If Talk In Your Sleep
En bra version, troligtvis gör Elvis en del karateuppvisningar under låten.

Från och med nu är låtarna hämtade från den 29 augusti, därför att inspelningen av showen den 24 inte var komplett.

Why Me Lord
En bra version, Elvis gör allt för att få JD Sumner att skratta. Efter låten säger Elvis att JD är fadersfiguren och att John är modersfiguren på scenen.

Teddy Bear/Don't Be Cruel
1972 var detta ett bra medley av dom här två låtarna, tyvärr hade nog Elvis tröttnat lite på det 1974. Så vad vi får här är inte mycket att hurra för.

How great Thou Art
Godbit nummer 9. När man hör den här låten förstår man varför man är Elvis-fan. Han ger allt från första ordet till det att låten är slut. Elvis försöker sig på dom riktigt höga tonerna här och lyckas träffa dem! FANTASTISKT! En av de bästa versionerna jag hört.

Let Me There
Ännu en Olivia Newton John sång. Jäkligt bra framförd med repris av refrängen, Elvis verkar verkligen gilla den här låten, och det gör jag med.

Early Morning Rain
Elvis presenterar sin pappa och sjunger "Early Morning Rain" för honom. En snabbare version än vi är vana vid att höra. Tyvärr inte komplett utan fadas in. Godbit nummer 10.

Hawaiian Wedding Song
Elvis frågar hur många som såg "Blue Hawaii" och framför en underbar version av "Hawaiian Wedding Song"

Can't Help Falling In Love
Elvis tackar Bill Cosby för att han tog hand om underhållningen när Elvis var sjuk. Sen berättar han lite om kläderna han har på sig och om sina ringar innan han som vanligt avslutar showen med "Can't Help Falling In Love". En bra version som vanligt.

Överallt på internet har jag sett att folk skrivit att detta var den sämsta FTD:n än så länge. Jag håller inte med alls. Många godbitar här och ljudet är helt okej.

John Dunklint, TCE Fanclub 2002
Kommentarer? Maila gärna: Kerna_shopen@hotmail.com!

Diskutera gärna också denna recension, CD och övriga FTD-skivor i vårat Webbforum!

 • Alla FTD-recensioner

  Tillbaka

  Senast ändrad 2003-12-14

  Elvis Intresseförening TCE  Kontakt | Startsidan
  | Nyheter | Webshop | Annonser | WebForum | Gästbok |
  | Elvisologi | Elvis Musik | Elvis Filmer | Elvisfoton | Elvis FAQ | Länkar |
 •  
  Elvis
  Elvis Meeting
  Tradera - auktion
  Fynda på skivmässor!
  Enviken Records
  BMG i Sverige
  Bästa musiken från 60-talet!
  Gratis Online viruskontroll!