ELVIS NEW YEARS EVE '76 - DUBBEL CD
New Years Eve 76
I mars kom denna FTD-utgåva som innehåller den omtalade showen från nyårsafton 1976. Det här är en dubbel-CD - den första från FTD - med komplett nyårskonsert från Pittsburgh. Trots att det är en dubbel-CD är priset samma som för de tidigare enkel-CD skivorna hos Enviken Records.
Denna utgivning innebär också att det är den första kompletta inspelningen, gjord av publiken och använd av RCA, BMG eller FTD. Anledningen är att det handlar om en historiskt viktig show, som också varit efterfrågad av fansen - samt att en soundboardinspelning inte gått att hitta.

Recension av Per Regge

Elvis: "I'd like to introduce you to the members of my group."
En åskådares kommentar: "Who cares?"
Den senaste i raden av skivor från Follow That Dream är en upptagning av Elvis legendomsusade nyårskonsert i Pittsburgh 1976. Sammanlagt får vi höra 25 låtar på 86 minuter. Elvis var i absolut toppform denna kväll och priset är ju också bra, trots att det är en dubbel-CD är den inte dyrare än de tidigare utgåvorna från FTD.
Digi-packen bjuder på ett flertal fotografier av en Elvis som ser riktigt fräsch ut, hans blick är klar och han utstrålar ett allmänt välmående. Däremot är det tragiskt att texten (låtlista, musiker) är så suddig att man får ont i huvudet när man ska försöka tyda vad som står! Oerhört klantigt.
Min största invändning mot NEW YEAR'S EVE är - kanske inte helt oväntat - ljudet, det är livlöst och "platt" och någon bas finns inte över huvud taget. Jag har en bekant som med bestämdhet hävdar att ljudkvalitén på AULD LANG SYNE (bootleg som kom 1996) är bättre. Om detta stämmer (och jag litar på min "källa") är det ju fullständigt ofattbart!
Frågan man ställer sig är om det finns en soundboard-inspelning av den här showen? En del säger att det finns en sådan tejp, men att den är ofullständig. Joe Tunzi har hävdat att han har en inspelning av konserten i perfekt ljud. Jag ställer mig ytterst tveksam till det påståendet. Om det stämmer, varför har han då inte sålt den till BMG?
Nej, detta är endast för fanatikerna. Jag tror inte jag kommer att lyssna på den mer.
Per Regge

6. Fever
  7. Hurt
  8. Hound Dog
  9. Are You Lonesome Tonight?
  10. Reconsider Baby
  11. Little Sister