Studio B
STUDIO B
Nashville Outtakes 1961-64
En studioinspelning och en uppföljare till "Fame And Fortune", som kom förra året. Inspelningarna gjordes mellan juni 1961 och januari 1964. Det är också mycket troligt att det kommer en till uppföljare nästa år, för perioden 1966 - 1968.

Recension av Per Regge:

FTD rullar på med ytterligare en förstklassig CD, denna gång innehållande inspelningar från Nashville 1961-64. Låtmaterialet är av enastående hög kvalité: av 23 låtar gillar jag samtliga utom 'I'm Yours' och 'Just For Old Time Sake'. Ljudet är utmärkt och omslaget, ett ovanligt studiofoto från 1961, är också fint.
Till låtförteckningen har tyvärr använts ett gräsligt fult teckensnitt och teckenstorleken är så liten att det knappt går att tyda vad som står (den gröna bakgrundsfärgen hjälper inte heller upp saken). Här följer lite kommentarer till några av spåren på skivan:
Första tagningen av 'Kiss Me Quick' är strålande med ett kul cha-cha-cha-slut. Tamejtusan om jag inte gillar den bättre än mastern. Det är inget fel på Elvis inlevelse i "spöklika" 'That's Someone You Never Forget', en låt krediterad till Red West och mr Presley himself. Enligt uppgift bidrog Elvis endast med titeln. Singeln 'His Latest Flame'/'Little Sister' blev nyligen framröstad av musiktidningen Mojo till den bästa popsingeln genom tiderna.
De första försöken av 'Flame...' har ett helt annat arrangemang än vad vi är vana vid att höra. Fjärde tagningen av 'Little Sister' är hyfsad, men breaken hade Buddy Harman inte koll på ännu. Bägge låtarna är komponerade av låtskrivarparet Pomus & Shuman, som för övrigt får en hel del royalty från den här skivan; inte mindre än sex stycken av deras kompositioner är inkluderade på STUDIO B.
'For The Millionth And The Last Time' är en riktig pärla, en ganska okänd låt med en härlig rytm. Tveklöst en av de bättre låtarna från flitiga låtskrivarduon Tepper & Bennett. Makalöst drag i 'Gonna Get Back Home Somehow'. John Lennon sade en gång: "Elvis died when he joined the army." I don't think so!!
Slutligen två remakes från 1964, låtar som Elvis spelade in året innan men inte blev nöjd med: take 1 av 'Memphis, Tennesse' är naturligtvis intressant, även om tempot är lite högt och gitarrsolot är långt ifrån bra. 'Ask Me' har lite Family Four över sig.
Som ni förstår är STUDIO B en riktig fullträff och då har jag inte ens kommenterat kanonlåtar som 'Anything That's Part Of You' och 'Such An Easy Question'. En fantastisk skiva. Köp den!
Per Regge

Tracklistan:

1. Kiss Me Quick (Take 1)
  2. That's Someone You Never Forget (Take 5)
  3. I'm Yours (Take 4)
  4. His Latest Flame (Takes rehearsal & Take 2)
  5. Little Sister (Takes 1-3)
  6. For the Millionth and the Last Time (Takes 1-2)
  7. Anything that's Part of You (Takes 4-5)
  8. I Met Her Today (Takes 8-9)
  9. Something Blue (Takes 3-4)
  10. Gonna Get Back Home Somehow (Take 1)