Startsidan
Sök lokalt med  
Sök på lokalt med Google!


Artiklar och nyheter
Shoppa Elvis!

Köp-Sälj-Byt privatannonser
Forum för diskussion och frågor
Skriv och läs i gästboken

Allt om Elvis liv och karriär
Om Elvis musik
Allt om Elvis filmer!
Elvis fotoalbum
Elvis FAQ
Länkar

Till startsidan
Sagt om Elvis
Vad några kända personer har sagt om Elvis.

Natalie Wood:
Varje morgon fanns där minst 200 ungdomar utanför, stirrande på huset in hopp om att få se en glimt av honom. Många jag känner skulle blir arga eller irriterade - men Elvis är mycket vänlig mot dom. Han ägnar så mycket tid han kan med dom, även om det tröttar ut honom.

Carl Perkins:
På en del ställen kom det motorcykelgäng till hans shower. De kom för att "märka" honom, men han var aldrig orolig för det. Innan showen var över stod dom också i kö för att få hans autograf.

Mary Tyler Moore:
Jag tänkte att vem som helst som varit i centrum för sådan uppmärksamhet så länge, borde bli påverkad av det. Men efter Change of habit insåg jag att jag aldrig arbetat tillsammans med en sådan gentleman. Han är fantastisk.

Tom Hanks:
Om det visades en Elvis film på lördag eller söndag kväll, brydde jag mig inte om vad familjen hade för planer. Jag stannade hemma för att se Clambake. Jag brydde mig inte om hur länge barnen fick vänta i bilen, jag tittade på Spinout!

Marty Lacker:
Han skänkte bort många bilar den dagen och som fick en var glada. Men gladast var Elvis. Det var sådan han var. Jag har aldrig mött någon som han i mitt liv och jag har ändå mött många andra stjärnor. Jag har sett dom agera som om dom verkligen var speciella eller något stort, men när Elvis kom in i rummet förändrades atmosfären också i agerandet hos dessa stjärnor. Även dom kände något speciellt när Elvis var i närheten.

Lamar Fike:
Han var en så stor del i våra liv. Bortsett från min far var Elvis den närmaste jag hade. När vi förlorade honom, förlorade vi en del av oss själva på något sätt.

Sonny West:
Man ser en film och tänker: "Den här skulle Elvis ha gillat". Eller man hör en sångare och tänker: "Honom/henne skulle Elvis ha gillat". När man lever så nära någon, som vi var nära Elvis, så är det något vi alla tar med oss i graven.

Doc Pumos:
Elvis kunde sjunga vad som helst, rock, country, rhythm n blues, ballader och gospel. Så det spelade ingen roll vad vi kom med, han kunde göra det. Jag säger detta som textförfattare: Han var den bästa sångaren som någonsing sjungit populära sånger. Han kunde till och med få många mediokra sånger att låta bra. Det finns många bra sångare, stora artister, men dom är alla som en gren i ett träd - och det trädet var Elvis.

Felton Jarvis:
Han njöt av att sjunga låtar som "My Way" och "The Impossible Dream" där han verkligen kunde visa upp sina kunskaper. Men missförstå mig inte, han tyckte om att sjunga dom gamla tre ackords rock'n roll låtarna också, men han ville sjunga dessa "större" låtar och vara mera än bara "King Of Rock n Roll".

Barbara Glidewell:
Vi körde efter Bellevue (nu Elvis Presley BLV) och hade bråttom för att hinna någonstans. Då ser Elvis en gammal man som försöker byta ett punkterat däck på sin bil, med synbara problem att klara av det. Så Elvis kör runt ett kvarter och tillbaka och stannar intill mannen med punkteringen. Denne gamle man vet inte ens vem Elvis är, men han hjälpte mannen att byta däcket på bilen. Sådan var Elvis - och han var redan då en stjärna.

Little Richard:
Elvis var en välsignelse. Dom skulle inte ha släppt fram de svartas musik annars. Han öppnade dörren för svartas musik

Chet Atkins:
Han var vit men han sjöng svart. Då var det inte socialt acceptabelt för vita ungdomar att köpa skivor med svart musik. Elvis fyllde ett tomrum.

Tillbaka

Elvis Intresseförening TCE  Kontakt | Startsidan
| Nyheter | Webshop | Annonser | WebForum | Gästbok |
| Elvisologi | Elvis Musik | Elvis Filmer | Elvisfoton | Elvis FAQ | Länkar |
 
Elvis
Elvis Meeting
Tradera - auktion
Fynda på skivmässor!
Enviken Records
BMG i Sverige
Bästa musiken från 60-talet!
Gratis Online viruskontroll!
Senast ändrad: 2003-12-20